Siirry sisältöön
Lofootit – Kajakkiseikkailu Jäämeren aalloilla (varausmaksu)
150,00 € / 5 vrk
Hinta sisältää 1 henkilön.

Kauppias

Kestimo Adventurestimo@kestimo.fi+358 44 972 3301Y-tunnus:2823666-4Kauppiaan ehdot
Retken hinta 735 €, varausmaksu 150€!

Tervetuloa unohtumattomalle melontaseikkailulle Lofoottien saaristoon! Lofootit ovat kuuluisia upeista maisemistaan, joihin kuuluvat lumihuippuiset ja violetit tunturit, kristallinkirkkaat vuonot, turkoosi meri ja idylliset kalastajakylistä. Aurinko laskeutuu taivaanrannan taakse, ja auringonsäteet heijastuvat jylhiin tuntureihin, luoden vuonoille upean väriloiston.

Seikkailumme kulkee pitkin reittiä, jota viikingit aikoinaan kutsuivat jumalten saariksi, juuri saarten kauneuden vuoksi. Kajakista käsin pääset kokemaan kaiken tämän ainutlaatuisen matkan aikana. Kajakkivaellus Norjan Lofooteilla on opastettu kuuden päivän merimelontaretki, joka kattaa Svellingenin saariston, Hadselin Sandöyan, Trollfjordenin, Hinnöyan eteläisimmän niemen kierron sekä Öksfjordenin. Matkamme sisältää myös hieman haastavan, mutta äärimmäisen kauniin patikan. Hyvät kengät ovat siis tarpeen!

Matkalla mukana kulkevat muonat ja tarvikkeet, ja majoitumme teltoissa, jotka tarjoavat näköalan yhteen Norjan upeimmista maisemista. Tämä seikkailu sopii kaikille melojille, jotka hallitsevat kajakin perustaidot.

Ohjelma

 • Päivä 1: Hyvällä säällä aloitamme melonnan kohti ensimmäistä leiripaikkaa.

 • Päivä 2-5: Jatkamme melontaa näiden upeiden maisemien keskellä.

 • Päivä 6: Palaamme meloen takaisin lähtöpisteeseen.

 • Päivä 7: Varapäivä, joka käytetään sään estäessä liikkumisen suunnitellusti.

Perusreitin pituus on noin 100 km, mutta hyvällä säällä voimme laajentaa kiertoa ryhmän toiveiden mukaan. Lopuksi on vain 5 km matkaa aloituspisteeseen tietä pitkin. Kestimo Adventures pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia säävarauksen puitteissa. Tule mukaan luomaan unohtumattomia muistoja Lofoottien ainutlaatuisessa maisemassa!

Taito- ja kokemusvaatimukset:

 • Kajakin peruskäsittelytaito esim. meloja 1

 • Kestävyyttä meloa 10–30 km päivässä.

 • Aallokko- ja tuulimelontakokemusta

 • Kajakkiin kiipeäminen jälkeen

Vältämme tuulisilla säillä melomista mutta wet exitin tuulta ja aaltoa on silti luvassa jossain määrin.

Majoitus ja ruokailut:
Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa. Alueella on lukuisia kauniita saaria, missä on runsaasti leiripaikkoja. Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana, tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet. Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana.

Tapaamme osallistujat ensimmäisenä päivänä Lofooteilla. Tarkemmat tiedot kokoontumisesta ilmoitetaan osallistujille lähempänä ajankohtaa.

Oppaat:
Päävetäjänä kurssilla toimii Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan. Petri on toiminut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja, ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan sekä luomassa melonnanohjaaja ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle. Hän on ohjannut melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana ja melontakilometrejä hänellä on takanaan yli 80000.

Toisena oppaana retkellä toimii melontakouluttaja Timo Kesti. Timo on toiminut melontaoppaana 15 vuoden ajan. Timo on Suomen melonta ja soutuliiton (SMSL) sekä SuMe kouluttaja.

 • Paikka: Lofootit, Norja

 • Aika: 28.7.-2.8.2024. Sekä varapäivä 3.8.2024.

 • Osallistujamäärä: 5–10 henkeä

 • Palvelukielet: suomi, englanti

 • Retken vaativuus: Osallistujilta vaaditaan normaalia fyysistä kuntoa, melonnan peruskäsittelytaidot kts yllä, kestävyys meloa 10–30 km päivässä sekä aallokko- ja tuulimelontakokemusta tarvitaan ennen matkaa.

 • Hinta: 735 €/hlö sis. alv. Lisähintaan melontakaluston (kajakki, mela, aukkopeite ja melontaliivi) vuokra 175 € sis. alv. Kuivapuku vuokra 125 € sis. alv.

 • Hintaan ei sisälly: Matkoja lähtöpisteeseen ja takaisin, vakuutuksia, ruokailu, melontakalusto eikä retkeilyvarustus. Varustelista toimitetaan osallistujille ennen retkeä.

Ilmoittautuminen
Huom! Ilmoittautuminen 10.7.2024 mennessä. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu 150 €.

Peruutusehdot
Jos peruutus tapahtuu vähintään kuusi viikkoa ennen retkeä, ennakkomaksu palautetaan. Jos peruutus tapahtuu 1-4 viikkoa ennen retkeä, järjestäjä perii 50 % osallistumismaksusta. Peruutuksen tapahtuessa viikkoa ennen retkeä tai lähempänä, järjestäjä perii osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Lisätietoja
timo@kestitimo.fi

puh: +358 449 723 301